Anne Knutsen

within white

24. oktober til 24. november 2013

Foto: Øystein Thorvaldsen

Utstillingen åpnes av billedkunstner og skribent Astrid Andreassen.

Til utstillingen within white har Anne Knutsen konstruert en stor tekstil spesielt for SOFT galleris utstillingsrom. Hun inviterer oss inn til en sanselig opplevelse der vi kan la oss bevege av fargen, lyset og taktiliteten i det vi ser.

Anne Knutsen arbeider med aspekter av romlighet, både de rom som dannes i materien når tekstilene bygges tråd for tråd i veven, rommene som dannes for betrakteren når lyset møter overflaten, og flaters utstrekning og plassering i fysiske rom. Tekstilenes størrelser opphever objektkarakteren, og lar blikket dvele ved forskyvinger hånden etterlater seg i de monokromt vevde flatene.

within white er vevd med en hvit forside og en fargesterk bakside. Lyset skimrer i den hvite siden av tekstilen, mens den fargede siden reflekteres mot bakveggen og fyller mellomrommet med farge. Tekstilen er bygget av vertikale lengder som er montert enkeltvis slik at fargen slipper frem.

Tekstilens to sider- forside og bakside, rette og vrange, er tilsynelatende motsetninger, men begge sider er samme flate, – den ene eksisterer ikke uten den andre. I within white er begge disse sidene aktivert.

Tråd, sammenbinding og repetisjon er bestanddelene i en vevd flate. Gjennom å utfordre disse virkemidlene leter Knutsen etter visuelle fenomener og virkninger som overskrider den materielle virkeligheten.

Anne Knutsen (1956) bor og arbeider i Ski og Oppegård i Akershus.
Hun har sin utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, nå KhiO, der hun også er ansatt som førsteamanuesis på tekstilavdelingen.

Anne Knutsen har stilt ut separat på RAM galleri og Kunstnerforbundet, og hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger bla. Tendenser, Høstutstillingen, og NKs årsutstillinger.

Hun har laget flere utsmykkinger og vært konsulent for flere store, offentlige utsmykkinger som for eksempel Operahuset i Oslo, Rogaland teater og Nationaltheateret stasjon. Hennes kunst er innkjøpt til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Norsk kulturråd og Statens konstråd i Sverige.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd.

www.anneknutsen.no

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.