Anne Tveit Knutsen – am I too loud?

Foto: Marianne Vigtel Hølland i Slow Design Studio.

Torsdag 10. juni kl. 16.00 – 19.00.

VELKOMMEN TIL EN TAKTIL BOKLANSERING; ET ØYEBLIKK AV STILLSTAND

Tekstilkunstner Anne Tveit Knutsen og Slow Designer Marianne Vigtel Hølland inviterer til en annerledes boklansering og en taktil opplevelse, i bakgården på SOFT galleri. 

Både kunstneren og designeren vil være til stede og feire utgivelsen av boken «am i too loud?». Omringet av tekstile materialer og verktøy lager de special editions denne dagen. Helt unike varianter inspirert av bokens innhold kan bli med deg hjem om du vil. 

Bakgården blir innredet også med inspirasjon fra boken, som et MA fra byens støy er du invitert til å bli med oss å lytte til det usagte.

Merk: foreløpig gjelder regelen om inntil 30 personer til stede samtidig på utendørsarrangementer i Oslo. Vi følger myndighetenes anbefalinger, og oppdaterer arrangementet i tråd med endringer av forskriften.


Om boken ‘am I too loud?’

I begynnelsen av 2020 hadde Anne Tveit Knutsen nådd en milepæl i eget kunstnerskap, hvor hun hadde opparbeidet en god del verk som hun ønsket å samle i en bok. Gjennom boken ønsker hun å gi betrakteren muligheten til å se arbeidene i en ny kontekst.

Kjetil Røed har skrevet en tekst til boken.; «Bilder som frigjør. Om Anne Tveit Knutsens kunst». Videre har Kari Martinsen skrevet teksten. «Den lyttende samtalen». Martinsen er en norsk sykepleier, magister i filosofi og dr. Philos, som er forfatter av flere bøker innenfor omsorgstenkning og sykepleie.

Et unikt samarbeid

Knutsen ønsket en designer med samme fascinasjon for taktilitet som henne selv, og fant Marianne Vigtel Hølland i Slow Design Studio. Knutsen og Hølland bor i hver sin by. Boken har blitt til midt i en pandemi med nedstenging av landet, og de to har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt.

Knutsen beskriver samarbeidet slik:

«Vi har tatt for oss kapittel for kapittel i boken ved at jeg har presentert ett og ett arbeid for designeren. Uten videre beskrivelser har jeg sendt linker til filmene, og deretter sendt pakker med elementer fra filmen/videoene, som objekter, klær, skisse-bøker og notater. Dette har designeren arrangert og fotografert til boken. Hun har fått stor frihet til å bearbeide det hun ser og opplever i verkene, og sendt det som forslag til bok-kapitler tilbake til meg. Først da har vi kommet sammen (digitalt) for å diskutere resultatet. Slik oppstår en nyhet i arbeidene, som ikke ville kommet frem om jeg hadde alt ferdig tilrettelagt. Denne måten å jobbe på har vært en utvidende og svært interessant dialog, utfordrende og spennende for oss begge.»

Les mer om boken på annetveitknutsen.no

Foto: Marianne Vigtel Hølland / Slow Design Studio.

Lenke til Facebook-arrangement.

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.