Åsil Bøthun: Kunstnersamtale og finissage

Foto: Øystein Thorvaldsen

Velkommen til kunstnersamtale og finissage på SOFT galleri!

Søndag 21. november er siste utstillingsdag for Åsil Bøthuns utstilling Forliste affærer i SOFT galleri, og i den anledning arrangerer vi finissage og samtale mellom kunstner Åsil Bøthun og kunstner og forsker Geir Harald Samuelsen. Samtalen starter klokken 18.00. Galleriet holder åpent til klokken 20.00 for besøkende.

Med utgangspunkt i utstillingen Forliste affærer og det kunstneriske forskningsprosjektet Matter Gesture and Soul, vil kunster og forsker Geir Harald Samuelsen lede en samtale med Åsil Bøthun, hvor de vil se på møtepunkter mellom utstillingen Forliste affærer, og hvordan den knytter seg til undersøkelser og tilnærminger til arkeologisk tematikk i samtidskunsten. Samtalen vil dreie seg rundt Bøthuns arbeidsprosesser, hennes anvendelse av materiale og innhold, sett i lys av personlig betydning og hvordan dette forankres og utvikles i hennes kunstprosjekter. 

Forskningsprosjektet Matter Gesture and Soul er et tverrfaglig kunstnerisk prosjekt ved Fakultet for Kunst, Musikk og Design, Universitetet i Bergen. Hvor et av målene er å skape autonome og samarbeidende prosjekter, hvor kunstnere og arkeologer responderer på forhistorisk kunst og samtidige uttrykk.

Åsil Bøthun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (2002). Hun er professor i skulptur og installasjon, og bor og arbeider i Bergen som prodekan ved Fakultet for Kunst, Musikk og Design, Universitetet i Bergen. Hun har blant annet stilt ut ved Naturhistorisk Museum, Bergen 2021, Kunstnerforbundet 2020, KODE 2018, Vigelandmuseet 2018, Forum Box, Helsinki 2015, Tegnerforbundet 2013, The National Museum of Art, Bangkok 2009, Haugar Vestfold Kunstmuseum 2008, Bomuldsfabriken kunsthall 2006, PLAY galleri Berlin 2003 og UKS 2003. Hun er mottaker av flere priser, blant annet Høstutstillingsprisen (2013), og innkjøpt av KODE, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet.

Geir Harald Samuelsen er visuell kunstner ansatt som forsker ved Kunstakademiet i Bergen (UiB). 
Han er initiativtaker og leder av det internasjonale kunstneriske forskningsprosjektet Matter, Gesture and Soul ved UiB. 
Han tok sin kunstneriske PHD ved Kunstakademiet i Trondheim (NTNU) i 2015.

Lenke til arrangement på Facebook

https://www.softgalleri.no/utstillinger/asil-bothun/

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.