Astrid Runde Saxegaard

Karantene i vinduskarmen

Vindusutstilling fra 20. mai – 20. juni 2021

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Karantene i vinduskarmen ble laget av Astrid Runde Saxegaard da Norge stengte ned i mars 2020. Nå er arbeidet blitt spesielt invitert inn av styret i Norske tekstilkunstnere for å henge i vinduet på SOFT galleri, siden galleriet plutselig fikk en tom utstillingsperiode på grunn av pandemien.

Verket består av et gult ullstoff med heklede rosetter og applikerte tøylapper. Trådene er tynne og skjøre, og er hentet fra en norsk nedlagt viskosetråd-fabrikk. En rosa syntetisk treningslongs blir en del av den nærsynte, litt redde tilværelsen bak blomsterpotten i denne tiden, der man til stadighet sjekker smittetallene lokalt og ellers i verden.

Astrid Runde Saxegaard gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1996 med master ved institutt for tekstil. Hun har hatt separatutstillinger på blant annet SOFT galleri, Kunstnerforbundet, Galleri 69 og vært festspillutstiller ved Dei nynorske festspilla i Ørsta. Hun har også deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland, deriblant flere ganger på Høstutstillingen, Gustavsberg Konsthall, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum. Hun har mottatt flere arbeidsstipend og er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Nasjonalmuseet og Kunstmuseet KUBE, for å nevne noen.

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.