Boklansering: Ellen Grieg

Tirsdag 4. juni kl. 18.00 – 20.00

Velkommen til lansering av en ny kunstnermonografi om tekstilkunstner Ellen Grieg på SOFT galleri tirsdag 4. juni kl. 18.00 – 20.00.

Ellen Grieg (f. 1948) er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1973), Kunstakademiet i Bratislava (1974) og UMPRUM – Høyskolen for Kunst, arkitektur og design i Praha (1975). Hun har hatt separatutstillinger ved bl.a. Kunstnerforbundet, Lynx og Studio 17, samt deltatt på Høstutstillingen, Curio/Design Miami og gruppeutstillinger på Telemarksgalleriet og Norsk Billedhoggerforening. For øyeblikket er hun aktuell på Østlandsutstillingen (Harpefoss Hotell), Nordnorsken samt gruppeutstillingen Yellow som åpner på QB Gallery 7. juni.

Boka tar for seg Ellen Griegs kunstnerskap i sin fulle bredde, med ny dokumentasjon av over hundre enkeltverk, fra diplomoppgaven i 1973 til i dag. Videre presenteres Ellen Grieg gjennom fem ulike tekster skrevet av Hanne Grieg Hermansen, André Gali, Tora Endestad Bjørkheim, Johnny Herbert, Lars Elton og Runa Boger. Redaktør av boka er Hanne Grieg Hermansen. 

I anledning lanseringen vil det holdes en endagsutstilling med et utvalg av Griegs arbeider, presentasjon av boka ved Josefine Lyche og et musikalsk innslag ved artisten Truls Heggero.

Prisen i butikk vil ligge på 449 kr, på lanseringen selges den for 350 kr. Det vil være mulig å betale både kontant og med Vipps.

Boka er støttet av Norsk Kulturråd, Billedkunstnernes Vederlagsfond og Norwegian Crafts.

ellen-grieg.no

Facebook-arrangement.

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.