Ingrid Toogood

Evening Falls Flat

13. juni til 31. juli 2013

Foto: Øystein Thorvaldsen

Utstillingen åpnes av kunsthistoriker Kristine Fresvig.

Vi har gleden av å presentere en utstilling av Ingrid Toogood med helt nye verk laget for SOFT galleri.

Utstillingen Evening Falls Flat  består av et monumentalt fotografi i tillegg til et mindre verk, Le Plagiat. Arbeidene problematiserer skjæringspunktet mellom maleriske og fotografiske virkemidler, illusjoner og representasjon av rom.  Som i tidligere arbeider bygger Toogood opp bildene lagvis, både fysisk og psykisk, men flater ut lagene gjennom fotografiet. Hun er opptatt av billedflatens illusjoner og forsøker å skape en trompe´lóeil effekt i bildene. Samtidig er hun opptatt av å uttrykke de psykologiske rommene som finnes mellom lagene, mellomrommene i tilværelsen, det ubeskrivelige og det usagte, det sanne og det løgnaktige.

Kjernen i Toogoods praksis er en refleksjon rundt maleriet som medium og hun bruker her fotografiet som tilnærmingsmåte for å undersøke og utvide begrepet. Hennes maleriske produksjon ligger i skjæringspunktet mellom maleri, fotografi og skulptur, og munner ofte ut i installasjoner hvor det maleriske manifesterer seg på flater og tredimensjonalt i rommet.

I utstillingen Evening Falls Flat fyller et stort fotografi, som henger fra tak til gulv, gallerirommet. Arbeidet er et fotografisk stilleben av materialrester hun omgir seg med i atelieret. Gjennom fotografiet har Toogood undersøkt sin egen maleprosess, og fotografiene blir som en poetisk dokumentasjon av dette. Alt fra forkastede malerier, brukte paletter, avrevne tekstilrester, speil- og pleksibiter eller tre-avkapp fra tidligere kunstproduksjoner, blir brukt til å lage nye komposisjoner på ateliergulvet som hun så avfotograferer. De kasserte materialene fylles lagvis med ny mening ettehvert som de sirkulerer i kunstnerens studio. I det mindre arbeidet Le Plagiat utforsker Toogood vår oppfatning av romlighet og billedforståelse og ser på skyggen som et kunsthistorisk virkemiddel.

Ingrid Toogood (1976) bor og arbeider i Stavanger og er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har hatt en høy utstillingsaktivitet og har blant annet stilt ut på Tromsø kunstforening, Akershus kunstsenter, Hå gamle prestegard, Haugesund billedgalleri, Galleri Gann og Artconnexion i Frankrike. Hun har deltatt på flere gruppeutstilliner og er neste år aktuell med separatutstilling i Kristiansand kunsthall.

I juli holdes galleridøren stengt, og utstillingen vil da fungere som en vindusutstilling som kan oppleves fra gaten.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd.

Les Kunstforums anmeldelse av utstillingen her: http://www.kunstforum.as/2013/07/pa-tvers-av-sjangere/

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.