Kiyoshi Yamamoto

Conversation with Anni Albers

20. mars – 27. april 2014

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Utstillingen åpnes av billedkunstner Josefine Lyche.

Vi har gleden av å presentere en separatutstilling av Kiyoshi Yamamoto. 
Yamamoto har i mange år vært svært inspirert og influert av kunstneren og tekstildesigneren Anni Albers, av hennes tanker og ideer, av hennes kunst, og av hennes liv og posisjon i kunsthistorien. Anni Albers (gift med Josef Albers) er regnet som en betydningsfull kunstner og designer, og som en viktig del av oppbyggingen av Bauhausskolen. Albers tok i bruk tekstilindustrien og kunne produsere store og flere verk ut fra samme visuelle og taktile formspråk. Dette har influert Kiyoshi Yamamotos måte å arbeide på, og han ser ingen motsetning i at noe industrielt også kan være unika og ren kunst.  Han har samarbeidet med flere norske tekstilfabrikker og fått produsert vevde tekstiler med deres maskiner til utstillingen på SOFT galleri.

Anni Albers som kvinne var en minoritet i modernismen, Kiyoshi Yamamoto føler et sterkt slektskap til dette. Han er selv en mann i tekstilkunstfaget som er dominert av kvinner, og som homofil er han en minoritet i samfunnet forøvrig. Det er Anni Albers refleksjoner rundt sin egen kunst og måten hun arbeidet på som har vært utgangspunktet for denne utstillingen.

Sammen med de industrielt produserte tekstilene vil Yamamoto vise en ombygget vevstol som får funksjon som et sittemøbel eller amfi, denne vil tas ibruk under flere performance-foredrag i løpet av utstillingsperioden. Utstillingen inneholder også et originalt trykk av Anni Albers, slik at hun helt fysisk er med i utstillingen titulert med hennes navn. Til utstillingen har kunstneren produsert en fanzine med samme tittel som utstillingen.

Kiyoshi Yamamoto vil holde 4 performance-foredrag i løpet av sin utstillingsperiode:
lørdag 5. og søndag 6. april kl. 14 og lørdag 26. og søndag 27. april kl. 14.
Du kan melde deg på, send en mail til: 
formidling@softgalleri.no.
Det er begrensete plasser, “førstemann til mølla.” Velkommen!

Kiyoshi Yamamoto er født i 1983 i Japan men vokste opp i Brasil. Han bor og jobber i Bergen. Han har Mastergrad i kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2013. Kiyoshi Yamamoto har allerede stilt ut flere steder internasjonalt; Forårsudstillingen 2013 på Charlottenborg kunsthall, almma LAB i Jerusalem, og Wireless på Vestfold, Buskerud og Østfold Kunstnersenter for å nevne noen. Til våren er Yamamoto invitert til å være årets Vossa Jazz- kunstner og han skal til Paris på Dimanche Rouge: FOCUS ON NORWAY – en utstilling med performancekunstnere fra Norge. Utstillingen på SOFT galleri blir hans første separatutstilling i Norge.

Utstillingen er støttet av Bergen kommune, Norsk kulturråd, Innvik Sellgren og Krivi Veveri.

www.kiyoshiyamamoto.com

www.thestitchproject.org

www.bergenreaktivebevegelse.no

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.