Kristina Skantze

Akt I

13. februar – 16. mars 2014

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Utstillingen åpnes av tekstilkunstner Kari Steihaug.

Vi har gleden av å presentere en ung, svensk kunstner her på SOFT galleri.
I utstillingen Akt I viser Kristina Skantze sydde, figurative tekstilskulpturer som hun har arbeidet med i de siste to årene, vist i en scenografi laget for nettopp dette gallerirommet.

Figurene som opptrer i utstillingen tilhører et skuespillerensemble som kan opptre i ulike sammenhenger og konstellasjoner. Hver og en skulptur har en personlighet som langsomt har vokst frem gjennom kunstnerens nitidige og tålmodige prosess, sydd sting for sting. Stingene spenner som arr over stoffhuden, som sydde redsler og drømmer som bygger opp figurene og deres karakterer. Skuespillerne har androgyne trekk og er aldersløse, dermed kan kunstneren bruke dem i ulike stykker og la dem opptre fritt fra gang til gang.

Kunstneren har alltid sømarbeidet sitt med seg. Dette arbeidet er en måte for henne å være tilstede på, å bevare samtaler, møter, tanker og fantasi på. Med lag på lag av stoff, hardt pakket vatt og uendelige små og store sting undersøker hun kropper og uttrykk. Gjennom en leken prosess levendegjør hun fortellinger som er i forandring, hun undersøker følelsesmessige aspekter og indre motsetningsforhold, og gestalter erfaringer hentet fra hverdagslige situasjoner.

Kristina Skantze (født 1984) bor og arbeider i Stockholm, og dette er første gang hennes kunst vises i Norge. Hun har sin utdannelse fra Høgskolen for Design og Kunsthåndverk i Gøteborg fra 2012. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og er medarrangør for prosjektet “Vi och ni som undrar varför” med utstillinger i Sverige og Japan.

Utstillingen er støttet av svenska Konstnärsnämnden (iaspis).

www.kristinaskantze.se

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.