Løvaas & Wagle

Fortsettelser

14. februar – 17. mars 2013

Foto: Øystein Thorvaldsen.

Utstillingen åpnes av Vibeke Waallann Hansen, kurator ved Nasjonalmuseet.

Vi har gleden av å presentere en utstilling med helt nye arbeider fra Løvaas & Wagle.
Løvaas & Wagle er kjent for å benytte seg av utradisjonelle materialer i sine kunstverk, som brukte ulltepper, nylonstrømper, regntøy, sokker og luer.  I deres siste utstillinger har uttrykket vært fargesterkt og med et ganske stramt formspråk.

Utstillingens tittel Fortsettelser viser til at Løvaas & Wagle har gjort et dypdykk i egen historie. Ideer som har ligget på atelieret og modnet har nå blitt til nye arbeider som er klare til å stilles ut. Dette er særlig synlig i det store arbeidet Larm 2, der vi kan finne tekstilmaterialer og farger fra tidligere produksjoner, rester av materialer som har ligget på atelieret, til og med fargeprøver fra deres studietid på stofftrykksalen på Statens håndverks-og kunstindustri skole. 

De to andre arbeidene Sang 1 og Rosemarie har helt andre materialer og fargeuttrykk, som aluminium og ullstoff i kombinasjon med tre.  Vi ser i denne utstillingen arbeider som er utført på en svært direkte måte, som forteller om veien Løvaas & Wagle har gått så langt, og veien videre for dette markante kunstnerskapet.

Kunstnerduoen Astrid Løvaas (1957) og Kirsten Wagle (1956) startet sitt samarbeide under studietiden på Statens håndverks-og kunstindustri skole ( nå Khio) på begynnelsen av 1980-tallet, og hadde sitt store gjennombrudd med to utstillinger på Kunstnernes Hus og Bergen kunstforening i 1995. I 2008 hadde de en retrospektiv utstilling på Museet for Samtidskunst i Oslo. De har også laget mange flotte utsmykkinger bla. dekoreringen av fasadene på Operahuset i Bjørvika og sceneteppet til Trøndelag Teater for å nevne noen.  
De skal levere en stor utsmykking til Kommunenes Hus i Oslo på våren 2013.

For mer informasjon, se deres webside: http://www.lovaas-wagle.no

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.