Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger – Kunsthall Stavanger

25. januar – 18. mars 2018

Foto @Kunsthall Stavanger

Kunsthall Stavanger har gleden av å presentere Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger, en vandreutstilling som markerer Norske tekstilkunstneres (NTK) 40-årsjubileum. Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger henter tittelen sin fra et verk av Gunvor Nervold Antonsen. Frem til 2007 hadde NTK en tiger som logo, et symbol på styrke og en felles identitet for tekstilkunstnerne.

Denne omfattende gruppeutstillingen inneholder kunstverk av både yngre og godt etablerte kunstnere. Slik vitner den om det tekstile mediets allsidighet og dets evne til å favne om en rekke ulike tematikker, fra store sosiale, politiske og miljømessige saker til mer intime, hverdagslige erfaringer. Med tekstil som uttrykksmiddel viser kunstnerne i utstillingen at materialet er et både tydelig og allsidig element i kunst- og samfunnsdiskursen, som tåler tidens tann, samtidig som de legger et fundament for videre utforskning og eksperimentering innenfor mediet.

Kunstnerne i utstillingen er: Nora Adwan, Gunvor Nervold Antonsen, Admir Batlak, Ask Bjørlo, Sissel Blystad, Ingrid Bodøgaard, Margrethe Kolstad Brekke, Tobias Alexander Danielsson, Line Solberg Dolmen, Kari Dyrdal, Brit Fuglevaag, Birgit Hagen, Ann Cathrin November Høibo, Else Marie Jakobsen, Gro Jessen, Nora Joung, Ingeborg Kvame, Ellen Lenvik, Gitte Magnus, Eline McGeorge, Pernille Meidell, Elin Melberg, Aurora Passero, Tove Pedersen, Hans Hamid Rasmussen, Hannah Ryggen, Ingunn Skogholt, Kari Steihaug, Camilla Steinum, Unn Sønju, Løvaas og Wagle, Carin Wessel og Birgit Wessel.

Kunstner Ask Bjørlo har også produsert et nytt verk som stilles ut på Stavanger Kunstmuseum. Verket, som har tittelen Havfruens hatt, er tilpasset Frida Hansen-rommet, og er direkte inspirert av motivene i Hansens tekstilarbeider. Les mer her.

Den første utgaven av utstillingen ble vist ved Kunstnerforbundet i Oslo 24. mars – 30. april 2017, og var kuratert av Bente Sætrang, Wenche Volle, Kirsti Willemse og John K. Raustein. I samarbeid med Kunsthall Stavanger har kuratorene Sætrang, Volle og Raustein nå satt sammen en utvidet versjon av utstillingen, som vises ved kunsthallen 25. januar – 18. mars 2018.

Se bilder hos Kunsthall Stavanger.

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.