Regien Cox

Sky travellers

12. januar – 12. februar 2012

Utstillingen åpnes av kunsthistoriker og vikarierende daglig leder for SOFT; Kristine Fresvig.

Regien Cox fyller gallerirommet med en installasjon fra sitt eget kunstneriske univers som hun kaller: The MUSt – Meetings in the Universe of the Strange. Kunstneren forsøker å skape visuelle og opplevbare verdener, der elementer fra virkelighetes univers blander seg med fantasiens ubegrenselige univers. Installasjonen Sky travellers er tenkt å illudere reiser og bevegelser i et tenkt verdensrom, der “strange meetings” mellom objekter og ideer kan skje.

Det konkrete menneskeskapte møter det fantastiske, i skulpturer og objekter laget av restavfall fra industrien som Regien Cox bearbeider med maling, tekstil, påfører egenlagete objekter og readymade-objekter. Betongblanderen har vært et gjennomgående objekt for henne i de siste årene, og i installasjonen på SOFT viser hun bla. tre bearbeidete betongblandere, den ene påført 650 små leketøypingviner.

Installasjonen inneholder skulpturer stående på gulv og hengende fra tak, malerier, collager og tegninger.

Objektene hennes er gjenkjennelige, men samtidig gjennom en dekonstruksjon, så skapes det noe nytt. Bruksaspektet til readymaden blir tømt- og får dermed funksjon som en metafor med henvisning til Regien Cox sitt eget metafysiske univers- der kunstneren selv har regien.
Tekst: Mette-Line Pedersen, kunsthistoriker, 2011.

Regien Cox er født 1977 i Nederland, og bor og arbeider i Arendal. 
Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen, seksjon for tekstil, med hovedfag i 2001. Hun har hatt separatutstilling på galerie Magenta i Nederland og Hordaland kunstsenter, og sist på ARTendal, Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal i 2010. Regien Cox har deltatt på flere gruppeutstillinger som Sørlandsutstillingen 2010 og Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling for å nevne noen.
I 2011 ble hun tildelt Aust Agder fylkeskommunes kunstnerstipend.

Kunstnerens webside: http://www.regiencox.com

Se anmeldelse i KUNSTforum: http://www.kunstforum.as/2012/01/en-liten-stor-verden/

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.