SOFT moments: Hanna Roloff & Marthe Karen Kampen

Blå himlen blues

3. mars – 6. mars 2016

Fra Hanna Roloff og Marthe Karen Kampen sitt SOFT moment på SOFT galleri i 2016.

Jag älskar skuggan på blå himlen bar
Jag går dit och dör en bit en bit varje dag
Här dansar oskulden som glittrande guld
bland trasiga hjärtan dränkta i skuld

Här kan man andas oooh
om du glömt bort
hur man andas
Här kan man älska oooh
om du glömt bort
hur man älskar

– Joakim Thåström

SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere (NTK). Prosjektet er et ledd i å synliggjøre og styrke NTK som en landsdekkende organisasjon gjennom å belyse, tematisere eller problematisere tekstilkunst på ulike måter og på ulike steder. Det skal være lokale kunstneres prosjekter og skal kunne foregå på mange arenaer, ikke bare kunstarenaen. Dette er rammen for prosjektet.

Vårt første øyeblikk i 2016 er lagt til SOFT galleri og er et ledd i strategien om å involvere neste generasjon tekstilkunstnere i NTK og i galleriet. Her møtes to unge kunstnere: Hanna Roloff som for tiden går på master-programmet medium og materialbasert kunst på Kunsthøgskolen i Oslo, og Marthe Karen Kampen, som gikk ut av Kunsthøgskolen i Oslo våren 2012.

Hanna Roloff (f.1985 Växjö) jobber hovedsakelig med farging av tekstil med organisk material, som hun finner ute eller kjøper i butikken. Hun er interessert i hvordan visuelle komposisjoner oppfattes perseptuelt og kognitivt. Med ulike farge- og formvalg leter hun etter en gjenspeiling av seg selv og landskapet rundt. Roloff har stilt ut separat ved Galleri Blunk i Trondheim i 2015 og deltok i gruppeutstillingen: Kasbah vandring på F15 i Moss i 2013.

Marthe Karen Kampen (f. 1986 Oslo) arbeider med å materialisere opplevelsen av noe velkjent eiendommelig, hvor utenforskap kan bli en kilde til et humoristisk tilsnitt og et mørkere alvor. Arbeidsprosessen hennes er intuitiv, men omstendelig. I sine seneste arbeider tar hun i bruk motorsag, billakk og akrylspray. Kampen har deltatt på en rekke utstillinger bl.a. på Kunstnerforbundet, Nasjonalgalleriet, Kunstbanken på Hamar og utstillingen Menneskeberget på Edvard Munchs Ekely.

Alle bilder: Øystein Thorvaldsen.

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.