Tegnebiennalen 2016

«Skissen»

23. september – 23. oktober 2016

Verk av kunstner Robin Danielsson på SOFT galleri i 2016
Robin Danielsson. Foto: Ingjerd Sandven Kleivan

TEGNEBIENNALEN 2016: SKISSEN

Annethvert år arrangerer Tegnerforbundet Tegnebiennalen, en arena for visning og formidling av samtidskunst med forankring i tegning. Hver biennale har et eget tema, og skifter med dette form, innhold og visningssteder. Første Tegnebiennale ble arrangert i 2002 og er i år et omfattende samarbeidsprosjekt med alle sine kunstnere, gallerier og involverte.

Tegnebiennalen 2016 har tema SKISSEN og er kuratert av kunstneren Elise Storsveen.

Biennalen vil vise arbeider fra 51 kunstnere fordelt på 11 visningssteder, samt en autonom 12. utstilling; En kollektiv psykogeografisk guide til Oslo, kuratert inn som et helt prosjekt av de tre kunstnerne: Ottar Karlsen, Ida Madsen og Eirik Senje.

Tegnebiennalen 2016 presenteres som en tankehaug snarere enn en tankerekke. Her er ingen kronologi eller klar fortelling, ingen start eller slutt. Man kan begynne hvor som helst – se gjerne alle, eller bare noen av utstillingene.

Biennalen viser selvsagt mye tegning på papir, men også andre teknikker som skulptur, tekstilarbeider og tresnitt. Alt innenfor rammen av temaet ‘skissen’.

Tegnebiennalen åpner fredag 23. september kl. 18 på Tegnerforbundet, Galleri LNM, SOFT galleri, Galleri Format og Norske Grafikere.

I perioden 23.september – 23. oktober har Robin Danielsson SOFT galleri for seg selv og viser her en serie nye tegninger i stort format. De relaterer alle til naturen i motivvalg, der interessen har vært å skape en oppløst organisk struktur i grenselandet mellom det forestillende og det abstrakte.

Tegningenes form bygger på en uavbrutt flyt der nye motiv utgår fortløpende utifra valg erfart fra seneste verk. Todimensjonale problemstillinger undersøkes og utprøves. Tegningene er et resultat av en intensiv, repeterende gest der hvert penselstrøk er irreversibel. Dette skaper en transparent prosess der alle beslutninger blir synlige for betrakteren.

Robin Danielsson ( f. 1983, Jønkøping) bor og jobber i Oslo. Han har studert ved Kunstakademiet Valand, Gøteborg og Glasgow School of Art. I 2017 er han også aktuell med utstilling ved Akershus Kunstsenter.

www.robindanielsson.tumblr.com

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.