Boklansering – Tina Jonsbu: Vorma

Velkommen til et møte med Tina Jonsbu og lansering av boken «Vorma»

Den planlagte samtalen mellom Tina Jonsbu og Ane Hjort Guttu og kan dessverre ikke gjennomføres på grunn av de gjeldende smittevernrestriksjonene. SOFT galleri inviterer derfor til et hyggelig møte med Tina Jonsbu der hun presenterer utstillingen sin og lanserer sin helt ferske bok «Vorma».

SOFT galleri, torsdag 6. januar klokken 18.00!

Boken er en del av Tina Jonsbus utstilling i SOFT galleri.

Teksten i boken er en nærlesning av den kunstneriske prosessen frem mot utførelsen av broderiet «Vorma, august 2018» og gjengis også i lydinstallasjonen i galleriet.

«Justering: Det er ikke en plantestudie du er ute for å gjøre. Det kunne du gjøre, men da må du ha et annet fargeutvalg og du må ha muligheten til å blande frem fargene du ser, sier jeg til meg selv, om du skal være konsekvent. Dette arbeidet er noe annet. Jeg skal brodere møtet mellom Vorma og meg i august 2018, ved å ta med meg farger fra det jeg opplever langs elvekanten.» (Utdrag fra Vorma)

Merk: SOFT galleri følger til en hver tid gjeldene råd for smittevern. Arrangementet har begrenset antall plasser. Påmelding gjøres via mail til daglig leder: dl@softgalleri.no

Utstillingsperiode: 25. november 2021 – 9. januar 2022

Boken er designet i samarbeid med Steffen Kørner, teksten redigert av Ane Hjort Guttu, korrektur (NO) av Silje Rønneberg Hogstad, korrektur (ENG) av Andrew Page, engelsk oversettelse av James Manley, trykk og innbinding ved Göteborgstryckeriet.

Tina Jonsbu (f.1968) er kunstner basert i Oslo. Hun arbeider hovedsaklig med tegning og broderi og i 2020 avsluttet hun sin Ph.D i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo. Doktorgradsarbeidet Strukturer for handling, strukturer for tanke undersøkte det kunstneriske arbeidet som et mentalt og produktivt rom, og var først og fremst en studie av kunstnerisk metode.

Publikasjon er støttet av Norsk Kulturfond og Regionale prosjektmidler for visuell kunst 

Foto: Øystein Thorvaldsen
Foto: Øystein Thorvaldsen

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.