Finissage med samtale mellom Marte Edvarda Tidslevold og kurator Kjersti Solbakken

Velkommen til finissage med samtale mellom Marte Edvarda Tidslevold og kurator Kjersti Solbakken, søndag 20. november kl 14 -15.

Utstillingen: “Tell me your dreams and I will make them come true” av Marte Edvarda Tidslevold er basert på en performance der kunstneren inviterer inn publikum som deltakere, til en personlig samtale. Underveis i samtalen syr Tidslevold et abstrakt portrett, i form av en maske. Etter samtalen, som varer i ca 15min, dokumenteres deltakeren med masken på og får så ta med seg masken som et minne som om samtalen. Bildet, derimot, havner på galleriets vegger som en del av utstillingen. Utstillingen vil derfor være i stadig endring og bli et visuelt minne over alle møtene kunstneren gjør under utstillingsperioden.

Under finissagen vil publikum møte Marte Edvarda Tidslevold i en utvidet samtale med Kjersti Solbakken som resulterer i utstillingens siste abstrakte portrett.

Hvordan fremstiller man seg for andre, hvem vil man være og hvem er man egentlig? Dette er problemstillinger vi forholder oss til hele tiden i vårt samfunn, hvilken maske viser du i en gitt situasjon. Alt etter hvilken situasjon man befinner seg i, viser man ulike sider av seg selv. Man tar på seg ulike masker eller roller der man drar fram de fordelaktige sidene for situasjonen.

«I mine arbeider har jeg fokus på tekstile og performative uttrykk der et stort nærvær av kropp og materiale leder til subtile og følsomme performancer, og der møtet mellom mennesker har stor betydning. Tematikken omhandler ofte hvordan vi forholder oss til andre mennesker, hvordan vi leser og forstår eller misforstår uskrevne regler i sosiale situasjoner og ubehaget som oppstår når grensene for våre intimsoner brytes.» (Marte Edvarda Tidslevold).

Marte Edvarda Tidslevold (født 1985 i Misvær) bor og arbeider i Malmö. Tidslevold har en Master i Fri Konst fra Umeå Konsthögskola, våren 2013, og Bachelor i Billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim. Hun har tidligere stilt ut i blant annet Norge, Sverige og Russland og deltatt på gruppeutstillinger som den Nord-Norske kunstutstilling, 24 spaces, en kakafoni ved Malmö Konsthall og Performing Identity ved Luda gallery i St. Petersburg. Vår 2016 mottok hun Malmö Stads Kulturstipend.

Kjersti Solbakken (f. 1984) er freelance kurator basert i Oslo. Hun har etablert og drevet egne initiativer som Feil forlag og Holodeck. Solbakken har kuratert utstillinger ved institusjoner som Hordaland Kunstsenter, Telemark Kunstsenter, Astrup Fearnley Museet og Vestlandsutstillingen for å nevne noen. Hun var i perioden 2015-2016 vikarierende daglig leder ved Fotogalleriet og er for tiden daglig leder ved Galleri Format.

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.