Admir Batlak

Fake a Patina, DealBreak a Vibe

11. august – 11. september 2022

Admir Batlak

Fake a Patina, DealBreak a Vibe

11. august  – 11. september 2022

Velkommen til åpningen av Admir Batlaks utstilling Fake a Patina, DealBreak a Vibe i SOFT galleri torsdag 11. august klokken 18 til 20. Utstillingen åpnes av moteviter og skribent Ida Eritsland.

Admir Batlak jobber med tekstil, skulptur og klær. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Gjennom et vell av teknikker og referanser til mote, historie, sosiale bevegelser og mainstreamkultur, skaper han komplekse uttrykk som observerer samtiden, og utforsker spørsmål om smak, idealer og identitet.

I sitt arbeid med skulptur fremstiller Batlak tekstil og sømtilbehør som byggematerialer. Med skredderlim og strykejern sveiser han sammen lag på lag med tekstiler slik at de får nye skulpturelle egenskaper. En paljett blir til en byggestein, en PVC-folie simulerer våt betong. Konstruksjoner i krinolinebånd boltes sammen til vingeaktige stillaser.

Resultatet er en dynamisk mix og match av form og frihet, folklore og fetisj, der man finner hint til alt fra Titos Spomenik-monumenter til dagens dating-apper. Han er interessert i hva tilsynelatende kontrasterende referanser kan bety sammen, både tematisk og visuelt.

“De ulike assosiasjonene spriker nemlig ikke bare i ulike tolkninger fra person til person, men også internt i hodet til den som ser. Admirs skulpturer er allegorier: de er det de er, men eksisterer samtidig i kraft av å være det motsatte. Arbeidene er feminine og samtidig maskuline, de er både flate og skulpturelle. De er kunst og mote. De er fake og ekte. Det er noe rastløst over det hele, samtidig som det nitide arbeidet bringer med seg en tålmodighet og en ro som smitter gjennom verkene. De er vanskelige, tidvis tunge, komplekse og pepret med detaljer du mest sannsynlig aldri vil legge merke til – samtidig som de har en enorm letthet over seg. Admir Batlaks skulpturer er monumentale sommerfugler. Men de er også alt annet enn det.”

Kjersti Solbakken, «Sommerfugler i krinolinebånd», Kunst Pluss #1 2022 / Norske Kunstforeninger

Admir Batlak (f. 1982 i Mostar, Bosnia-Hercegovina) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano (2006). De siste årene har han virket først og fremst i kunstfeltet og vist sine arbeider ved blant annet Melk, Oslo (2022); Skulpturtriennalen, Billedhoggerforeningen (2021); NoPlace, Oslo (2020); Galleri Riis, Oslo (2019); Kunsthall Stavanger (2018); og Kunstnerforbundet, Oslo (2017). Han er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Stavanger Kunstmuseum. I 2020 vant han Norske Kunstforeningers debutantpris på Høstutstillingen, og han ble nylig valgt til den tredje utgaven av SOLO OSLO på Munchmuseet i 2023. 

Utstillingen er støttet av Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildende kunstnere og Ingrid Lindbäck Langaards stiftelse.

http://www.admirbatlak.com

Dette nettstedet bruker cookies for å samle statistikk og gi en forbedret brukeropplevelse.